Ligging en omgeving

Ramskapelle is een charmant dorp gelegen in de prachtige Polders van  de kustgemeente Knokke-Heist , op 5 minuutjes van het strand.

Ramskapelle is samen met Heist, Knokke en Westkapelle één van de vier deelgemeenten van Knokke-Heist. Ramskapelle is de kleinste deelgemeente waar rust en natuurlijke schoonheid de belangrijkste troeven zijn. Er is een vlotte bereikbaarheid via de A11, gelegen op een boogscheut van het nieuwe AZ Zeno (groot ziekenhuis in aanbouw) en het nieuwe golfterrein nabij Duinenwater.

Schoonheid & rust

De Terp is ideaal gelegen met zicht op de kerk van Ramskapelle en de weidse akkervelden van Ramskapelle tussen de polderse grachten en de weilanden.  Vanuit onze verkaveling De Terp kronkelt een wandelweg naar het mooie dorpspark "dorp en natuur" en leuke speelweide voor de kinderen. 

Kom genieten van de schoonheid en de rust. Kom zeker een kijkje nemen en u zal zien ... en zin krijgen om hier te wonen.

De Terp is ideaal gelegen met zicht op de kerk van Ramskapelle en de weidse akkervelden van Ramskapelle tussen de polderse grachten en de weilanden.

Ramskapelle

Ramskapelle

Ramskapelle telt 750 inwoners, een kleuter- en lagere school, een geklasseerde molen nabij het restaurant De Kruier, het For freedom museum, een dorpscafé, een hoeveslager, een bakker, een tankstation, een kapper, een schoonheidsinstituut, elektricien, loodgieter en tal van vrije beroepers.

Voor ontspanning hoeft u niet ver te zoeken. Talloze fietsroutes, wandelen in de Polders, een uitstap naar Damme, Brugge, Sluis of het mooie natuurreservaat het Zwin, een namiddagje shoppen, golf spelen of een bezoek aan het For freedom museum te Ramskapelle maken van wonen in de Terp een avontuur.

En last, but but least zijn er de jaarlijkse Ramskapellefeesten het tweede weekend van juli. In het dorp komt er een reuze dorpstent met tal van activiteiten voor jong en oud. Heel veel pleizer en sfeer gegarandeerd!

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.